Facebook

Friss topikok

SZPONZOROK

Holland "királyság"!

2011.08.30. 22:07 benyaralunk

Vasárnap délután:

Elhagytuk Magyarországot, átrobogtunk Ausztrián egészen Németországig meg sem állva (csak néhányszor). Végcélunktól 280 km-re úgy döntöttünk, megpihenünk egy kicsit.

2-3 óra nyugis alvás után, 8 körül útra keltünk, hogy küldetésünk első helyszínére, Amszterdamba érkezzünk. Néhány perces keringés után megtaláltuk álmaink kempingjét.

 

Hétfő délután:

Amszterdam inspiráló környezete nem hagyott minket nyugodni, így felültünk az első jónak tűnő villamosra - véletlenül el is találtuk, melyikre kell szállni. Egyszer csak leszálltunk, egész sokat sétálva az első kocsmáig jutottunk, ahol „nagy szívvel” fogadott minket a pultos kisasszony. Sok kérdésünk akadt hozzá, melyeket csak előrehajolva, a térképre mutatva tudott megválaszolni, így bőszen faggattuk. Gyorsan közös nevezőre jutottunk, így megkérdeztük, mit érdemes megnézni Amszterdamban. Nagyon emlegette a piros lámpákat, így megbeszéltük, hogy nagyon figyelünk a KRESZ betartására!

 

 

Nyakunkba vettük a várost. Az első kávézóban szerzett kellemes tapasztalatok után, hogy sokáig bírjuk a napi sétát, gyakran kávéztunk. Egy vidám és pezsgő fővárost ismertünk meg, néhol furcsa szokásokkal. Pl. a világon kevés olyan utca van, ahol szinte mindenhol fehérneműket árulnak, és mégis annyira jól megy nekik, hogy élő próbababákat alkalmaznak! Az este színes kavalkádja mindannyiunkat magával ragadta, így meglehetősen későn értünk vissza a bázisra, majd a hosszú túra után kimerülve gyorsan álomba szenderültünk.

Folytatás rövidesen…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benyaralunk.blog.hu/api/trackback/id/tr933191690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása